Svíčková na smetaně

Recepty bez brepty.

Nejlepší videorecepty na internetu.

SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ JAKOU JSTE JEŠTĚ NEJEDLI! PŘESNÉ GRAMÁŽE A PRÁCE MISTRA!!

Svíčková na smetaně je oblíbený národní pokrm který nesmí chybět na žádném slavnostním stole. Svíčková na smetaně je doslova národní poklad, jak už jsem psal pod jedním videem na svíčkovou u nás na RBB. Receptů na tu pravou a nejlepší svíčkovou omáčku existuje asi milion, každý dělá svoji omáčku s lahodným hovězím masem jinak. Neexistuje jeden jediný správný recept. Co je u svíčkové důležité, jsou její základy. Kořenová zelenina pokud možno ve správném poměru a hovězí maso vhodné k přípravě omáčky. Jako příloha je nezbytný houskový nebo Karlovarský knedlík. Ve videu uvidíte přípravu jednoduchého knedlíku z žitných toastů. Dnešní svíčkovou na smetaně Vám připraví David Valíček, kuchařský mistr který si otevřel kuchařskou školu Food Atelier v Ostravě! Zkušenosti nasbíral po celém světě. (Podívejte se na jeho stránky dole) Jak už jsem psal, každý dělá svoji svíčkovou na smetaně jinak, podívejte se na další inspiraci! Přeji Vám krásný den a dobrou chuť! Brepta.

Seznam ingrediencí které jsme použili:
Petržel 150 g
Celer 150 g
Cibule 250 g
Mrkev 350 g
Uzená slanina 340 g
Palec z hovězí svíčkové 540 g
Sůl, pepř, nové koření
Bobkový list
Slunečnicový olej
Cukr, Citron, Hořčice
Vývar 1,2 L

Tak na co čekáte? Hurá do kuchyně!

Food Atelier: https://www.foodatelier.cz

Doporučujeme litinové nádobí SKEPPSHULT, které můžete zakoupit v e-shopu zde:
https://www.receptybezbrepty.cz/litinove-nadobi-skeppshult/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Receptybezbrepty/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/receptybezbrepty/
WEB: https://www.receptybezbrepty.cz/