Ruské vejce

Recepty bez brepty.

Nejlepší videorecepty na internetu.

RUSKÉ VEJCE! HVĚZDA BUFETŮ A LAHŮDKÁŘSTVÍ NEJEN ZA SOCIALISMU! JAK PŘIPRAVIT RUSKÉ VEJCE DOMA?

Historky kolem vzniku tohoto názvu "Ruské vejce" kolují po celém internetu. Vypráví se, že v jednom lahůdkářství na Václavském náměstí dali kuchaři dohromady ingredience co měli zrovna po ruce. Název Ruské proto, aby u papalášů prošel. Kdo ví, jak to bylo. Jedna věc je ale jistá! Ruské vejce chutnalo kdysi, chutná i dnes a stoprocentně z našich jídelníčků nevymizí ani v budoucnu! Při přípravě jsem vycházel ze starých norem studené kuchyně (ČSN 50201). Základem je vlašský salát, vejce a majonézový přeliv. Výroba je jednoduchá a bez problému si tuto lahůdkářskou hvězdu připravíte sami doma. Dobrou chuť přeje Brepta!

Seznam ingrediencí které jsme použili:
Mrkev
Celer
Nakládané okurky
Brambory
Hrášek
Cukr, sůl, pepř
Worcestrová omáčka
Hořčice
Šunka
Majonéza
Ocet
Vejce na tvrdo

Tak na co čekáte? Hurá do kuchyně! Přejeme dobrou chuť!

Doporučujeme litinové nádobí SKEPPSHULT, které můžete zakoupit v e-shopu zde: https://www.receptybezbrepty.cz/litinove-nadobi-skeppshult/

FACEBOOK https://www.facebook.com/Receptybezbrepty/
INSTAGRAM https://www.instagram.com/receptybezbrepty/
WEB https://www.receptybezbrepty.cz/