Perkelt

Recepty bez brepty.

Nejlepší videorecepty na internetu.

PERKELT "GULÁŠ" z vepřového masa a halušky na sádle. ❤️

Perkelt (Pörkölt) pochází z Maďarska a jedná se o jednoduchý recept na jídlo podobné guláši. Základem Perkeltu je vepřové maso a kvalitní zelenina (rajčata a papriky). Perkelt se nezahušťuje a neobsahuje tolik šťávy jako guláš. Jako přílohu jsme zvolili halušky osmažené na sádle. Stejně jako u jiných receptů, tak i Perkelt má mnoho variací. Vyzkoušejte tuto variantu! Určitě Vám bude chutnat. Dobrou chuť přejí Brepta a Petr Eliáš (námořník) šéfkuchař restaurace u Námořníka (Hukvaldy).

Seznam ingrediencí které jsme použili:
Cibule
Vepřové plecko 1 kg
Sádlo 100 g
Rajčatový protlak
Sůl a pepř
Prášková paprika 30 g
Červená a zelená paprika
Tři rajčata
Hovězí vývar

Tak na co čekáte? Hurá do kuchyně!

Doporučujeme litinové nádobí SKEPPSHULT, které můžete zakoupit v e-shopu zde:
https://www.receptybezbrepty.cz/litinove-nadobi-skeppshult/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/Receptybezbrepty/
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/receptybezbrepty/
WEB: https://www.receptybezbrepty.cz/